2340

Toneel

Ins Blau Producties | Dick van den Toorn

De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch

2357

Toneel

Ins Blau Producties | Dick van den Toorn

De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch

Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek.

Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen, die te mooi lijken om waar te zijn - en dat is misschien ook wel zo. Een voorstelling over onze afhankelijkheid van verhalen.

De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch toont een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels.

Sanne, onze theaterprogrammeur tipt deze voorstelling!  "Los van het feit dat Boudewijn Büch natuurlijk een fascinerende figuur is, ga ik deze voorstelling vooral zien vanwege Dick van den Toorn. Een fantastische acteur! Ik mocht een tijdje terug al een voorproef zien van deze voorstelling en ik kan niet wachten om ‘m straks helemaal te zien."

De voorstelling om 17:00 uur is geannuleerd omdat het voor de acteur erg zwaar is om deze voorstelling twee keer op één dag te spelen.

Idee en tekst Kevin Jolly
Spel Dick van den Toorn
Regie Gerardjan Rijnders
Decor Sascha van Riel
Muziek Ton van der Meer
Schrijfbegeleiding Rob de Graaf
Productie Theater Ins Blau Producties

Bekijk alvast de trailer