5237

Muziek

ISLE

A Siren's Call (album release)

Koop tickets
  • za 18-12
    20:30
    Theaterzaal
    € 15,00

De dream pop van ISLE schudt je verbeeldingskracht wakker. Lise’s betoverende stem overspoelt je met golven die je meevoeren door een curieus landschap van serene melodieën en spoken words, een toevlucht voor introverte dromers en creatievelingen. Als een soort muzikale uitvinder schetst en herschikt Arjan folk, indie en klassieke elementen tot een originele sound die je doet denken aan Portishead, London Grammar en Björk.


 

De op het eerste gezicht tegengestelde elektronische soundscapes en orkestrale arrangementen blijken een perfecte match, net zoals dit onwaarschijnlijke duo met gepolariseerde persoonlijkheden, dat moeiteloos samen beweegt in hun niet te stoppen passie om te creëren. Deze passie druipt ervan af tijdens live shows. De combinatie van het lichtdecor, dat reageert op klanken en handbewegingen, en de inventieve popmuziek geeft je een gevoel van ruimte, verbeelding en mogelijkheden waar je jezelf in wilt verliezen. In het najaar van 2021 komt het debuut album van ISLE uit: A Siren’s Call.

Lise: ‘We begonnen onze samenwerking in een gezamenlijke drive om vanuit echte vrijheid muziek te schrijven, ongelimiteerd door onze eigen ambities en verwachtingen. We wilden samen ontdekken wat er in ons lag dat eruit wilde komen; het vinden van de ruwe diamanten in ons die we aan de wereld te geven hebben.’

Na zeven jaar van speels experimenteren is het dromerige album ‘A Siren’s Call’ het verrassende eindproduct. Dit is een album om rustig voor te gaan zitten met een goed glas whiskey of wijn, om vervolgens de verlokkende klanken van A Siren’s Call over je heen te laten spoelen.

MusicMaker (maart-april 2021)

‘ISLE doet soms denken aan een wat zachtere, lievere versie van Portishead’

Fame Magazine (april 2021)

‘One of the most exciting new artists coming out of Europe at the moment, ISLE are making a claim across the continent as one of the most unique and innovative new artists around.’

Ook interessant voor jou

Club Classique
zo 27-03

Club Classique

Nesim
za 08-01

Nesim

Oukje den Hollander
za 29-01

Oukje den Hollander

Bekijk de videoclip