11207

Muziek

Izaline Calister

TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin | try out

Koop tickets

Izaline Calister maakt een muzikale voorstelling over slavenopstandleider Tula, haar overgrootmoeder Juliet en het slavernijverleden op Curaçao. Eerder maakte ze samen met Thijs Borsten een documentaire over Tula, op uitnodiging van de NPO. 

Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. Op uitnodiging van de NPO verwerken Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao.

Izaline Calister: ‘In 2023 vieren we dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft alles meegemaakt: de slavernij én de afschaffing daarvan.' Met behulp van de documentaire over Tula, brengt Izaline Juliet tot leven in een persoonlijke, muzikale voorstelling. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.
 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Regie Leoni Jansen
Tekst en zang Izaline Calister
Gitaar Ed Verhoeff
Trombone Ilja Reijngoud, Efe Erdem of Pablo Martinez
Percussie Roël Calister of Vernon Chatlein