3666

Muziek

Jan Rot

Alle tijd

Koop tickets
 • vr 29-04
  19:00
  Theaterzaal
  € 16,50
 • vr 29-04
  21:00
  Theaterzaal
  € 16,50

‘Alle tijd en het leven een makkie,’ zingt Jan Rot op de wijs van ‘Summertime’ uit Porgy & Bess en glijdt met zijn publiek in een warm bad van heimwee naar een tijd die we niet eens hebben meegemaakt. Verhalen en hits uit de jeugd van je ouders en grootouders.

‘Makin' whoopee’, ‘Stormy weather’ en ‘Les feuilles mortes’. Of latere klassiekers als ‘Nature Boy’ of ‘What a wonderful world’. En gek is dat, in de eigen taal, en ‘gewoon’ gezongen, worden die liedjes ineens van nu, en gaan over ons en onze toekomst. Want hoe minder jaren er voor je liggen, hoe minder haast je moet maken. Neem de tijd. Alle tijd... 

PS: En je krijgt nog een snelcursus liedvertalen ook. Van Schubert tot Sheeran!

Jan Rot gaat al ruim veertig jaar zijn eigen weg als zanger, entertainer, (lied)schrijver en fenomeen en is niet alleen ‘Koning onder de hertalers’ (Frits Spits), maar ook zelf een echte songsmid. Zo won hij in 2016 de Annie MG Schmidt-prijs voor ‘Stel dat het zou kunnen...’, een ontroerend lied over zijn moeder. Recente wapenfeiten: boek, cd en tour ‘O ja!’ over de jaren ‘90 en zijn vertaling van musical ‘Hello, Dolly!’ Pianist Jakob Klaasse (1948) heeft een enorme staat van dienst, alleen al als muzikaal leider van De Toekomst van Bram Vermeulen, Magnificent Seven van Henny Vrienten en vijf jaar Boudewijn de Groot. Hij toerde al met Jan ten tijde van ‘Counting Sheep’ (1982), maar later ook als duo en in producties als Nachtlied, An + Jan en De Palingvissers.

Producent Jan Rot
Piano Jakob Klaasse

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Janne Schra
vr 10-09

Janne Schra

Marike Jager & Martijn Bosman
za 21-05

Marike Jager & Martijn Bosman