6101

Muziek

Jan Rot

OK boomer

Helaas kan de voorstelling van Jan Rot op 29 april 2022 niet doorgaan. Dit in verband met zijn gezondheidsproblemen. We versturen bezoekers van deze voorstelling persoonlijk een bericht hierover.

In OK BOOMER gaat zanger en meestervertaler Jan Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers.

En dan zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen. Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte en besloot: ik word later zanger. Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

Over Jan Rot
Jan Rot werd kerstnacht 1957 geboren. Eind 1977 dook zijn naam voor het eerst op, als zanger van de Groningse band Streetbeats en tien jaar lang toerde hij langs alle grote en kleine popzalen, vanaf 1982 onder eigen naam, onder andere dankzij hitjes als ‘Counting sheep’. In 1990 stapte hij over naar het Nederlands en verruilde het popcircuit voor het theaterpluche. Daarnaast werd hij ook bekend als columnist, schrijver en presentator.

Hij is de laatste twintig jaar vooral bekend van zijn vertalingen van wereldhits, musicals en klassiek, (oa An + Jan, Nachtlied, Palingvissers, Hello Dolly, de Mattheuspassie), maar won in 2016 nog de Annie MG Schmidtprijs voor het lied over zijn moeder, “Stel dat het zou kunnen…” Jan maakte inmiddels 26 studioalbums onder eigen naam, plus 10 als mede-hoofdartiest. Eerder al behandelde hij de jaren 70, 80 en 90 met de theatersolo’s Jong en Veelbelovend, Sex & Drugs & Rot & Roll en O ja!.

Ter info: Omdat we weer meer mensen mogen ontvangen, zijn de twee voorstellingen samengevoegd tot één voorstelling om 20:30 uur.

Producent Jan Rot
Piano Jakob Klaasse
Frits Spits

"De koning onder de vertalers is Jan Rot."

Popinstituut

"Een van de meest interessante figuren uit de Nederlandstalige popmuziek."

Bekijk de trailer