5386

Cabaret

Janneke de Bijl

Dit is het nou | Try out

Koop tickets

Let op! Omdat we weer meer mensen mogen ontvangen, zijn de twee voorstellingen samengevoegd tot één voorstelling om 20:30 uur. 

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

 

In "Dit is het nou" observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Daarbij moet ook haar vriend het weer ontgelden. Hij is pas in de veertig maar heeft nú namelijk al stokpaardjes. En er komt om zijn middel, net als bij bomen, elk jaar een ring bij. Hij kan bovendien geen hulp vragen, terwijl hulpeloosheid nou net Jannekes lievelingsemotie is. Ze legt ook maatschappelijke on-logica bloot. Want waarom beweert Linda de Mol vóór diversiteit te zijn, terwijl haar tijdschrift ondertussen verkondigt dat dagcrème een eerste levensbehoefte is? En waarom geven we bij dieren alleen om de soort, maar zeggen we als oma doodgaat niet: maar er zijn toch nog genoeg homo sapiens over? En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor. 

Over Janneke de Bijl:
Janneke studeerde af als filosoof, is lid van Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

 

 

de Volkskrant

“Dit is negativiteit waarvan je vrolijk wordt.”

NRC

“Ze deed - en doet nog steeds - een beetje denken aan het jongere zusje van Jeroen van Merwijk of Hans Dorrestijn.”

de Volkskrant

“Zelfverzekerd en levendig vertellend staat De Bijl op het toneel, ze vuurt haar grappen in hoog tempo op het publiek af.”

Bekijk hier de trailer van Janneke's vorige programma