11041

Theater

Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Koop tickets
  • vr 12-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

Fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten. Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken, drie dagen om geschiedenis te schrijven en dan weer te vertrekken.

Na het succes van de voorstelling Motherland (winnaar Best of Fringe Award 2020) neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar een magische wereld, waarin we de queeste volgen van heldin Katinka. Katinka Strikes Back is het tweede deel van de Motherland-trilogie. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben. 

In de wereld van Motherland heerst een vloek. Mannen hebben een levensloop van 80 jaar en vrouwen van drie dagen, maar Katinka heeft de levensloop van een man en is voorbestemd deze eeuwenoude vloek te verbreken.

Tijdens deze fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten vergezellen we Katinka verder op haar reis naar vergelding. We krijgen een vechtworkshop van Selwin (een kruising tussen Yoda en Clint Eastwood), zingen mee met het nationale volkslied en beslissen samen over het lot van Katinka. We zullen de verwachtingen van onze held moeten bijstellen en onszelf moeten afvragen wat iemand een goede leider maakt. Kiezen we voor het klassieke rolmodel of durven we te vertrouwen op een nieuw geluid?

Over Jip:
Jip Smit speelde eerder bij Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage Entertainment. Ook was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies.

Voor Motherland is Jip Smit genomineerd voor de Louis D'or prijs.
 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Ook interessant voor jou

Circus Treurdier
vr 01-03

Circus Treurdier

Golden Palace
vr 19-01

Golden Palace