11041

Theater

Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Koop tickets
14983

Theater

Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Koop tickets
14984

Theater

Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Koop tickets
14985

Theater

Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Koop tickets

Fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten. Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken, drie dagen om geschiedenis te schrijven en dan weer te vertrekken.

Na het succes van de voorstelling Motherland (winnaar Best of Fringe Award 2020) neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar een magische wereld waarin we de queeste volgen van heldin Katinka. Deze fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten begint met een komische samenvatting van deel één. We krijgen een vechtworkshop van Selwin (een kruising tussen Yoda en Clint Eastwood), zingen mee met het nationale volkslied en beslissen samen over het lot van Katinka. We zullen de verwachtingen van onze held moeten bijstellen en onszelf moeten afvragen wat iemand een goede leider maakt. Kiezen we voor het klassieke rolmodel of durven we te vertrouwen op een nieuw geluid?

Over Jip:
Jip Smit speelde eerder bij Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage Entertainment. Ook was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies.
 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept/scenario Jip Smit
Regie Laurens Krispijn de Boer
Spel Jip Smit/Dorien van Gent/Teun Donders
Productieleider Sanne Priem
Kostuumontwerp Esmee Thomassen
Componist Ralf Pouw
Lichtontwerp Jasper Nijholt
Decorontwerp Janne Sterke
Techniek Ray Vaessen
Beeld en scènefotografie Casper Koster
de Volkskrant

“Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre.”

Het Parool

“Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasyklassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij Smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt.”

Theaterkrant

“De voorstelling drijft op drie sterke pilaren: de goed geschreven tekst, Smits geweldige performance en een slimme inzet van publieksparticipatie. (…) We kijken reikhalzend uit naar het onvermijdelijke vervolg.”

Ook interessant voor jou

Thomas, Sacha en Jos
vr 31-05

Thomas, Sacha en Jos