13078

Literair

Joost Oomen

Alle dichters hebben gouden helikopters

Koop tickets
  • za 16-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 20,00

Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan?

In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio en televisie.

13079
Parool

“Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’? Je hoofd begrijpt het eigenlijk niet. Toch voel je het wel. Er gaat een luikje open.”

Dagblad van het Noorden ★★★★

“Toen hij dat zei, ging er een lieve zucht op in het publiek. Het kwartje viel. Och ja. Precies dát.”

Algemeen Dagblad ★★★★

“Dichter Joost Oomen maakte een avondvullende voorstelling over wat poëzie nou eigenlijk behelst. Dat blijkt veel minder stoffig dan het misschien klinkt.”

Ook interessant voor jou

Stichting SPOKEN
do 21-03

Stichting SPOKEN