15458

Theater

Julika Marijn

Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

Koop tickets
  • do 31-10
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Julika duikt in het leven van Mondriaan. Dat doet zij samen met pianist/componist Rembrandt Frerichs. Dat is niet voor niets: Mondriaan was een groot muziekliefhebber; ritme is cruciaal in zijn werk. 

Zijn schilderij Victory Boogie Woogie wordt wel De Nachtwacht van de 20e eeuw genoemd. Op dit onvoltooide doek van Piet Mondriaan zijn we getuige van work in progress. Tegelijkertijd zien we een meesterwerk. Met Rembrandt, Vermeer en Van Gogh hoort Mondriaan tot de grootste kunstenaars van ons land. 

Aan de hand van personages uit zijn leven, nieuwe muzikale composities en prachtige levensgrote visuals schilderen Julika en Rembrandt een toegankelijk portret van de wereldberoemde kunstenaar die precies tachtig jaar geleden overleed. 
Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan biedt een frisse kijk op het genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept, tekst en spel Julika Marijn
Piano en composities Rembrandt Frerichs
Visuals Jurjen Alkema
Eindregie Diederik van Vleuten

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Dilan Yurdakul | Likeminds
vr 08-11

Dilan Yurdakul | Likeminds

Esther Apituley
vr 16-05

Esther Apituley

Marion Bloem
vr 04-10

Marion Bloem