13084

Film

Koolhovens Keuze Alfred Hitchcock: Rear Window

Koop tickets

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) is terug in MIMIK met zijn nieuwe college. Dit keer duiken we in de wereld van Hitchcock, met aansluitend de film Rear Window.

Martin: "Hitchcock behoeft geen introductie, zou je zeggen. The master of suspense wordt nog steeds gezien als één van de belangrijkste regisseurs ooit en zijn invloed is nog steeds te zien in de hedendaagse cinema. Nog altijd hoor je bij spannende ontknopingen van voetbalwedstrijden ‘Hitchcock had het niet kunnen bedenken’ - wat onzin is, maar aangeeft hoe groot zijn impact was en hoe relevant hij nog steeds is. Het wordt lastig kiezen, maar ik zal een aantal van zijn beroemdste set-pieces laten zien en proberen uit te leggen wat er zo uniek aan hem was.

Rear Window is naast een heerlijke spannende film, het beste voorbeeld van perfect gebruik van het Kuleshov-effect (meer uitleg volgt op de avond zelf) en kende vele navolgers. James Stewart en Grace Kelly (waarschijnlijk Hitch’s favoriete leading lady) schitteren in deze mystery thriller over een fotograaf die door een ongeluk, met een been in het gips, in een rolstoel gekluisterd zit en er van overtuigd raakt dat zijn overbuurman z’n echtgenote vermoord heeft. Naast een entertainende thriller, dealt de film overtuigend met thema’s als voyeurisme en eenzaamheid, waardoor hij te boek staat als één van de beste films in Alfred Hitchcock's oeuvre."

Land VS
Jaar 1954
Duur 112 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • vr 27-09
    Premièredatum, speeltijden volgen
  • vr 27-09
    19:30
    Filmzaal 1
    € 16,50

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Koolhovens Keuze Stanley Kubrick: The Shining (extended version)
vr 22-11

Koolhovens Keuze Stanley Kubrick: The Shining (extended version)

Koolhovens Keuze

Koolhovens Keuze