6824

Koolhovens keuze

Koolhovens Keuze: Eurocrime

The Context (aka Illustrious Corpses)

Koop tickets

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn films zijn samen goed voor 16 Gouden Kalveren en vele internationale filmprijzen en op TV is hij zeer geliefd vanwege zijn programma De Kijk van Koolhoven. In Koolhovens Keuze gaat Martin aan de hand van filmfragmenten dieper in op een bepaald onderwerp, een bepaalde stroming of regisseur. 

Deze keer gaat het over het onderwerp waar hij in het tweede seizoen van tv-programma De Kijk van Koolhoven al een aflevering aan wijdde: Eurocrime. Na de masterclass over Eurocrime van een uur en een korte pauze leidt Martin de specifieke film in en aansluitend wordt deze vertoond. Op 15 juni is dat The Context (ook bekend onder de titel Illustrious Corpses) van Francesco Rosi.

Inspecteur Amerigo Rogas heeft een rotsvast vertrouwen in de onkreukbaarheid van het justitiële apparaat. Dat vertrouwen krijgt een lelijke knauw, wanneer hij gevraagd wordt een vastgelopen onderzoek naar de moord op een onderzoeksrechter in Palermo op te pakken. Terwijl hij aan de slag gaat worden nog twee vooraanstaande rechters omgebracht. Terwijl het land in chaos dreigt te vervallen vanwege deze illustere slachtoffers lijkt Rogas al snel de dader gevonden te hebben, maar dan blijkt de zaak veel verstrekkender dan het op het eerste gezicht leek. De politieke thriller Illustrious Corpses (Cadaveri eccellenti) is gebaseerd op de roman Il contesto (1971) van de Italiaanse auteur Leonardo Sciascia. De film won de Italiaanse Oscar voor beste film en regisseur Francesco Rosi die voor beste regie.

Regie Francesco Rosi
Cast Lino Ventura, Max von Sydow, Tino Carrero
Land Italiƫ
Jaar 1976
Duur 120 minuten
Taal Italiaans gesproken, Engels ondertiteld gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • wo 15-06
    19:30
    Filmzaal 1
    € 15,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 24-05

Sneak Preview

Ennio
wo 25-05

Ennio

Drive My Car
wo 25-05

Drive My Car