4804

Film

Koolhovens Keuze: Mexican Border

The Big Gundown

Koop tickets
4804

Film

Koolhovens Keuze: Mexican Border

The Big Gundown

Koop tickets

In Koolhovens Keuze neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) je met al zijn filmkennis een avond mee in zijn fascinatie voor films. In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleidt ze eventueel van live commentaar.

Vervolgens is er een pauze van 20 minuten en aansluitend wordt de hoofdfilm vertoond die ook weer door Martin Koolhoven wordt ingeleid.

Thema van de avond is Mexican Border! 

“Op een gegeven ogenblik viel het me op dat de Mexicaanse grens in ontzettend veel Amerikaanse films een rol speelt.  Al vanaf het prille ontstaan van Hollywood tot op de dag van vandaag dient dit gebied regelmatig als locatie in westerns, science-fictionfilms, film noirs en zelfs horrorfilms. Ik wil dan begrijpen hoe dat komt en wat het betekent, en dat wil ik dan in deze avond onderzoeken.” 

- Martin Koolhoven 

De Texaan Jonathan Corbett wordt ingehuurd om de Mexicaanse keuterboer Cuchillo Sanchez op te sporen, die er van verdacht wordt een 12-jarig meisje verkracht en vermoord te hebben. Corbett raakt er van overtuigd dat de gezochte man onschuldig is.

Let op: Deze films is Engels gesproken en Engels ondertiteld 

Regie Sergio Sollima
Cast Lee van Cleef, Tomas Milian
Land Italiƫ
Jaar 1966
Duur 110 minuten
Taal Engels ondertiteld gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • wo 17-11
    19:30
    Filmzaal 1
    € 15,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Do Not Hesitate
do 11-11

Do Not Hesitate

Here We Are
zo 17-10

Here We Are

Small Country: An African Childhood
do 02-12

Small Country: An African Childhood