10055

Filmcursus

Koolhovens Keuze: Nederlandse film

Spoorloos - George Sluizer

Koop tickets

Bij Koolhovens Keuze neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) je met al zijn filmkennis een avond mee in zijn fascinatie voor films. In zijn nieuwste lezing over Nederlandse film vertelt Koolhoven over psychothriller Spoorloos van George Sluizer uit 1988.

Op vakantie in Frankrijk verliest Rex zijn vrouw even uit het oog. Bij een benzinestation gaat zij wat inkopen doen, waarna hij haar niet meer terug kan vinden. Jarenlang blijft haar vriend wanhopig op zoek naar haar. Dit trekt de aandacht van de moordenaar van zijn verdwenen vriendin. Haar ontvoerder doet een aanbod: als hij echt wil weten wat er met zijn vrouw is gebeurd, zal hij hetzelfde huiveringwekkende lot moeten ondergaan. Wat volgt is een onvervalst machtsspel.

Spoorloos was Sluizer's grote doorbraak. De roem van deze film reikte tot in Amerika, waar hij door critici als ‘Hitchcock-waardig’ werd beschouwd. Vier jaar later mocht hij er de remake The Vanishing (1993) maken. In Hollywood maakte Sluizer nog de thriller Crimetime (1996). 

Agenda

  • vr 24-02
    Premièredatum, speeltijden volgen
  • vr 24-02
    19:30
    Filmzaal 1
    € 16,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Snow and the Bear
zo 29-01

Snow and the Bear

De Acht Bergen
ma 30-01

De Acht Bergen