13083

Film

Koolhovens Keuze Stanley Kubrick: The Shining (extended version)

Koop tickets

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) is terug in MIMIK met zijn nieuwe college. Dit keer over de filmklassieker ‘The Shining’

Martin: “Stanley Kubrick is een regisseur met veel fanatieke fans en er is veel gezegd en geschreven over deze herkenbare filmmaker. Ik vond het aanvankelijk dan ook een beetje eng om mijn persoonlijke licht op hem te schijnen, maar het wordt tijd dat ik Koolhovens Keuze eens op hem laat vallen en mijn favoriete Kubrick-scènes selecteer en laat zien op het grote doek.”

Kubrick in combinatie met Jack Nicholson en Stephen King. Als er iets vuurwerk op zou moeten leveren leveren, was dat het wel. The Shining is dan ook één van Kubrick's meest geliefde films, maar wat weinig mensen weten is dat de film in Amerika destijds in een bijna half langere versie in de bioscopen draaide dan in Europa. Wij kijken de film tijdens deze avond in zijn oorspronkelijke vorm en wat voor veel Kubrickfilms geldt, geldt ook voor The Shining: als je hem niet in de bioscoop hebt gezien, heb je de film niet gezien."

Land VS
Jaar 1980
Duur 146 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • vr 22-11
    Premièredatum, speeltijden volgen
  • vr 22-11
    19:30
    Filmzaal 1
    € 16,50

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Koolhovens Keuze Alfred Hitchcock: Rear Window
vr 27-09

Koolhovens Keuze Alfred Hitchcock: Rear Window

Koolhovens Keuze

Koolhovens Keuze