13088

Film

Koolhovens Keuze Steven Spielberg: Empire of the Sun

Koop tickets

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) is terug in MIMIK met zijn nieuwe college. Dit keer duiken we in de wereld van Steven Spielberg, met aansluitend de film Empire of the Sun.

Martin: “Met meer dan 10 miljard aan box office-inkomsten is Steven Spielberg de meest succesvolle regisseur allertijden. Dat neemt niet weg dat er ook artistiek veel te vertellen is over deze filmmaker. Sowieso was hij in mijn vroege tienerjaren een ster, op een manier waarop normaal gesproken enkel acteurs in het middelpunt van de belangstelling stonden. Zoals eerder bij Hitchcock en later bij Tarantino, was een nieuwe film van hem: ‘de nieuwe Spielberg’, wie er verder ook inspeelde. Dat speelde een belangrijke rol in mijn proces om te begrijpen hoe films gemaakt werden. Daar zal ik nog meer over vertellen op deze avond, waarin ik mijn favoriete Spielbergfilms en - scènes zal doorlopen en bespreken.”

In de tweede helft van de jaren tachtig had Spielberg ineens de behoefte om serieuzere films te maken dan de (geweldige) popcornfilms die hij tot dan toe had gemaakt. Ik weet nog dat ik destijds Empire of the Sun zag en heel erg onder de indruk was. Ik kan niet wachten om hem te herzien. Een piepjonge Christian Bale maakt indruk als James Graham, die wordt weggerukt van zijn ouders als de Japanners Shanghai binnenvallen in 1941 en in een Chinees kamp terecht komt."

Dit college is verplaatst naar donderdag 28 maart. Tickethouders hebben een mail ontvangen. 

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Koolhovens Keuze Alfred Hitchcock: Rear Window
vr 27-09

Koolhovens Keuze Alfred Hitchcock: Rear Window

Koolhovens Keuze

Koolhovens Keuze