3499

Toneel

Laura van Dolron

De nieuwe Laura

Koop tickets

Vanwege de verlengde lockdown kan deze voorstelling niet doorgaan. We zoeken naar een nieuwe datum. Zodra er meer duidelijkheid is, worden alle bezoekers via e-mail op de hoogte gesteld. 

Laura van Dolron omarmt imperfectie met nieuwe stand-up philosophy voorstelling. Ze is er … de nieuwe Laura. De nieuwe Laura breekt met een oude gewoonte, haar perfectionisme.

Laura zoekt op het podium naar het onaffe, naar rafelige randen en gouden invallen. Ze neemt het risico om het fout te doen, omdat zij gelooft dat ons verlangen om het goed te doen er voor zorgt dat depressies en burn-outs zo rijk gezaaid zijn. Zij gelooft dat we elkaar met opgepoetste insta foto's en #lovemylife het leven onmogelijk maken. De Nieuwe Laura is een ode aan de kwetsbaarheid, een ontroerende en grappige viering van mens-zijn, waardoor je niet kan wachten om er een rommeltje van te maken, in tijden waarin toch alles anders loopt dan je dacht. Laura omarmt de imperfectie door iedere avond opnieuw met lege handen de vloer op te gaan om iets te maken wat er nog niet is. Zij vroeg mensen die haar inspireren om verrassingen achter te laten op het podium, spirituele spiekbrieven, een doosje met muziek en voor elke voorstelling een kado, zo is ze solo maar niet alleen.

Iedere avond een verse voorstelling. Iedere avond een nieuwe Laura.

Over Laura
Laura van Dolron creëerde een eigen genre, stand-up filosofie. Al jaren zoekt ze naar actu-aliteit in de maatschappij en in de theaterzaal. Ze ging de afgelopen jaren het theater uit en de wereld in. Daarvan brengt ze verslag uit. Liefst live en zonder voorbedachte rade.

Tekst en performance Laura van Dolron
Spiekbrieven Willem de Wolf
Soundtrack Frank van Kasteren en Wilko Sterke
Decor van cadeau's Wikke en Marloes
Licht Gé Wegman
Techniek Saskia Koenders
NRC

"Van Dolron hanteert haar welbekende ‘stand-up philosophy’-stijl, losjes en persoonlijk. Een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen"

Theaterkrant

"In haar sobere, ontroerende monoloog weet Van Dolron haar gedachten zo knap te formuleren dat we als een blok vielen voor haar ontwapenende oprechtheid."

De Standaard

"Een warm bad"

Ook interessant voor jou

Bambie
do 13-05

Bambie

Dood Paard
za 22-05

Dood Paard