6565

Muziek

Lavinia Meijer

Untitled 2 | try out

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden. Wil je meer informatie over de voorstelling van Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest, op 14 oktober 2022 in MIMIK? Klik hier

Harpiste Lavinia Meijer blaast harpmuziek eigenhandig nieuw leven in en voegt een hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deze muziek. Met haar meerdelige Untitled zet ze een duidelijk statement neer.

Over Lavinia Meijer:  
Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden- en platina-status. 

Nieuw album kom uit op 1 april 2022 via Sony Classical 
Vier jaar lang heeft Lavinia Meijer gewerkt aan 'Are You Still Somewhere?', waarin ze originele, eigen composities combineert met haar lang gekoesterde droom om moderne componisten en muzikanten te interpreteren voor harp. Werken van Ryuichi Sakamoto, Ólafur Arnalds en Alexandra Streliski passeren de revue, evenals samenwerkingen met de Nederlandse pianist Pieter de Graaf en punklegende Iggy Pop.

 

fotograaf Robin de Puy