15394

Dans

Liam McCall

Fr/agile & Refraction

Koop tickets
15393

Dans

Liam McCall

Fr/agile & Refraction

Koop tickets
15392

Dans

Liam McCall

Fr/agile & Refraction

Koop tickets
15391

Dans

Liam McCall

Fr/agile & Refraction

Koop tickets
  • vr 28-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 18,50

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

In deze avond ga je door een visuele reis die even chill als intens is. Twee goed ontvangen werken van Liam McCall nu gepresenteerd in één avond, die de huidige ontwikkeling en artistieke signatuur van de jonge maker laten zien.

Hij heeft een avant-garde aanpak naar de Hip-hop danstalen, waar hij focust op het vergroten van de expressieve kwaliteiten terwijl hij trouw blijft aan de integriteit. Zijn werk draait om de echtheid van de menselijke ervaring en de grootsheid van de fantasie. Het is intens, poëtisch en visueel sterk. Het Hip-hop credo ‘van niets iets maken’ is sterk aanwezig in deze stukken. Door de nadruk op het hier en nu te leggen, de ruimte te veranderen met zelf gemanipuleerd licht, en af te stappen van het traditionele black box theater. 

Wat je ziet is wat je krijgt, en je krijgt veel deze avond.

FR/AGILE

Hoe houden we het licht vast in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden? FR/AGILE is een oprechte dans solo waarin Liam McCall een manier probeert te vinden om zijn breekbaarheid en wendbaarheid te verenigen. Het is een pleidooi voor de noodzaak van kwetsbaarheid in HipHop, waarbij hij zijn rauwe menselijkheid onthult vanuit zijn kern als Bboy. Een battle door de duisternis opzoek naar wat piece of light.

In 2022 won FR/AGILE de Best of Fringe Amsterdam Award.

Refraction [breaking light] 

Een poëtisch en persoonlijk portret over twee broeders in Breakin’. Is het je wel eens opgevallen dat als je door een glas water kijkt, dat objecten daarachter van vorm en plek lijkt te veranderen? Een stukje magie in het volle zicht. Dit is refractie: een lichtgolf breekt tegen een oppervlakte en verandert van snelheid, hierdoor krijgen we een vertekend beeld van wat er zich afspeelt onder die oppervlakte. In dit duet onderzoeken Liam McCall en Oscar Starink, twee Bboys van Underdogz crew, wat het betekent om een Breaker te zijn en gebruiken daarbij licht om die visie te delen. Wat is er nog meer zichtbaar onder het plaatje van een Bboy, en hoe diep kan je gaan onder die oppervlakte? 

Het is een exploratie in Break, licht en hun band.

Liam McCall

Liam McCall (1995) is een Bboy, danser, performer en maker uit Utrecht. Zijn stijl is een genre-overstijgende mix van breaking, contemporary, hip-hop, mime en experimental dance. Hij staat bekend om zijn creatieve vrijheid, muzikaliteit, presence, improvisatie vermogen en bewegings kwaliteit. Hij blijft een kracht in breaking-, allstyle- en experimental battles, met vele overwinningen onder zijn en zijn crew’s naam.

In 2014 begon hij als autodidact te freelancen in het werkveld van dans en theater, waar zijn CV al snel opvulde. In 2023 werd hij genomineerd voor de prestigieuze VSCD Zwaan voor meest indrukwekkende performance voor zijn rol in de voorstelling ‘Dorian’ van ISH en Het Nationaal Ballet.

Liam is altijd al aan het creëren geweest. Op zichzelf, voor Underdogz, of samen met zijn zus Feadan (als ‘MC²’) als performende maker. In 2022 richtte hij zich meer op zijn makerschap en won zijn eerste solo werk ‘FR/AGILE’ de ‘Best of Fringe Award’ op het Amsterdam Fringe Festival. Zijn tweede werk ‘refraction’ werd gecureerd voor de Nederlandse Dans Dagen, en beide werken stonden al op Theaterfestival De Parade.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Choreografie Liam McCall
Performers Liam McCall, Oscar Starink
Muziek Niels Broos
Scenografie Joey Schrauwen
Powered by Emoves (UC masters), ISH dance collective
Supported by Het Wilde Westen
Photos campaign Annelies Verhelst, Tarona
Scene photos Koko
Video Planet Nimbus

Ook interessant voor jou

Arnhemse meisjes
za 07-12

Arnhemse meisjes

De Dansers
wo 09-04

De Dansers

Jefta
wo 18-12

Jefta