5923

Film

Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson

5924

Film

Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson

5925

Film

Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson

5926

Film

Licorice Pizza

Paul Thomas Anderson

Licorice Pizza van regisseur Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood, Phantom Thread) vertelt het verhaal van Alana Kane (Alana Haim) en Gary Valentine (Cooper Hoffman) die in 1973 opgroeien in de San Fernando Valley. Ze worden verliefd en zetten hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde. Verschillende personages uit Hollywood passeren de revue, waaronder filmproducent Jon Peters (Bradley Cooper) en acteur Jack Holden, gebaseerd op filmacteur William Holden (Sean Penn). Deze film neemt je even mee naar het Californië van de seventies.  

Alana Kane en Gary Valentine zijn twee vrienden die samen opgroeien in het zuiden van Californië en verliefd worden op elkaar. We zien hoe de twee tieners navigeren door de zeventiger jaren en zich ontpoppen tot volwassenen. Terwijl Gary aan de weg timmert om een acteer- en regiecarrière te verwezenlijken, moet hij dit zien te combineren met zijn relatie met Alana, die niet precies weet wat ze met haar leven wil en onzeker is over hoe ze haar tijd indeelt.

Regisseur Paul Thomas Anderson gaat met Licorice Pizza terug naar zijn eigen jeugd; hij vernoemde de film naar een gelijknamige platenwinkel in seventies Californië waar hij met vrienden samenkwam om muziek te ontdekken. Zonder in pure nostalgie te vervallen, ontpopt Licorice Pizza zich tot een fantastische coming of age film en Andersons luchtigste film tot nog toe. Met glansrollen van debutanten Cooper Hofman (zoon van Philip Seymour) en Alana Haim (een van de drie muzikale Haim-zussen).

 

VPRO Cinema ★★★★

'Heerlijk coming of age-drama'

NRC ★★★★★

'Nostalgisch vlinderende romantische komedie

De Volkskrant ★★★★

'Anderson heeft iets heerlijk luchtigs bereid'

Regie Paul Thomas Anderson
Cast Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits, Benny Safdie
Land VS
Jaar 2021
Duur 134 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Operation Mincemeat
ma 23-05

Operation Mincemeat