14684

Film

Liefjes

met Q&A op di 16-4

Koop tickets
14685

Film

Liefjes

met Q&A op di 16-4

Koop tickets
14686

Film

Liefjes

met Q&A op di 16-4

Koop tickets
14687

Film

Liefjes

met Q&A op di 16-4

Koop tickets
Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. De camping is een mini-universum waar ze urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wat ze maar willen zijn. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent?

Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. Malak met haar moeder, Celia met haar ouders en kleine broer en Jae met haar broertjes en de nieuwe man van haar moeder. Alle drie zijn ze maar half aanwezig bij hun families en verkeren voornamelijk in hun eigen wereld. Malak wil de liefde ontdekken. Ze wil weten hoe echte pure ware liefde voelt. Celia heeft liefde. En denkt de hele dag alleen maar aan hem. Dat ze voor elkaar bestemd zijn, weet ze zeker. De wereld om haar heen heeft twijfels over haar relatie, maar zij laat zich niet gek maken. Ook al is hij heel vaak onbereikbaar. Jae verkeert in haar onlinewereld. Snapchat, insta. Tik Tok. Contact in het echt hoeft niet per se want liefde kan ook digitaal zijn, daar kun je immers pas echt jezelf zijn. 

De camping is een mini-universum waar de meiden urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wie ze maar willen. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent? Hoe beïnvloedt de online wereld en de mobiele telefoon die keuzes? Is liefde echt zoals het verbeeld wordt of is het allemaal fantasie?

Di 16 april Q&A met Celia Neuteboom & Anneke de Lind van Wijngaarden

Speciaal op dinsdag 16 april is er na de film Liefjes een Q&A met film- en documentairemaker Anneke de Lind van Wijngaarden en hoofdrolspeelster Celia Neuteboom. Bestel nu je tickets!

Di 16 april Q&A met Celia Neuteboom & Anneke de Lind van Wijngaarden
NRC ★★★★

‘Liefjes’ laat de vakantie van drie jonge meisjes zien, zonder te oordelen. Hun eerste liefdes, hun ongemakkelijkheid, hun soms pijnlijke band met hun mobiele telefoon.”

De Volkskrant ★★★★

“[..] een mooi, veelzijdig generatieportret” - Liefjes biedt een oprechte, tijdsgebonden en tegelijk tijdloze schets van een prille, complexe levensfase.”

Trouw ★★★★

“Liefjes komt erg dicht bij de belevingswereld van hedendaagse jongeren die als het ware vergroeid zijn met hun smartphones."

Regie Natalie Bruijns
Land Nederland
Jaar 2023
Duur 80 minuten
Taal Nederlands, Vlaams, Frans gesproken
Kijkwijzer

Agenda

 • za 13-04
  16:50
  Filmzaal 4
  € 12,00
 • zo 14-04
  10:30
  Filmzaal 4
  € 12,00
 • di 16-04
  19:00
  Filmzaal 4
  € 12,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

De Terugreis
za 13-04

De Terugreis

C'è ancora domani
za 13-04

C'è ancora domani