3501

Muziektheater

Linea Rekta

Mrs. God

Koop tickets
  • vr 29-01
    21:00
    Theaterzaal
    € 12,50

Vanwege de verlengde lockdown kan deze voorstelling niet door gaan. We hebben helaas ook geen nieuwe datum kunnen vinden. Bezoekers zijn allemaal per e-mail op de hoogte gesteld. 

Volledig geplaatst in het mannelijke perspectief proberen drie iconische vrouwen; Maria Magdalena, Maria van Nazareth en Mrs. God, te ontsnappen aan iets wat zij nooit waren. Mrs. God is een pleidooi voor feminisme, geregisseerd door een witte man. Kan dat, of maken we daarmee een cruciale fout? In een vastgeroest patriarchaat, doordrenkt met conservatieve opvattingen, pleit Mrs. God voor radicale verandering. Mrs. God is een pamflet tégen het heersende (mannelijke) perspectief, slutshaming en masculiniteit. Een oproep tot extreme gelijkheid en een nieuwe blik op religie. Terwijl men in 2020 vast blijft houden aan het patriarchaat, staan drie jonge vrouwen op. Het is tijd voor verandering, tijd om vrouwen een plekje op de eerste rij te geven.

“Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken” – Genesis 2:18

Eerst schiep Hij Adam. Zo valt te lezen in de Bijbel, het boek waarop onze cultuur en zoveel van de westerse normen en waarden gefundeerd zijn. Mrs. God maakt duidelijk waarom het heersende perspectief van het mannelijke privilege in moet schikken.

Ook interessant voor jou

Bambie
za 27-02

Bambie

Dood Paard
za 22-05

Dood Paard

Wart Kamps, Stephanie Louwrier en Esther Habbema
za 13-02

Wart Kamps, Stephanie Louwrier en Esther Habbema