12129

Film

L'Ultima Notte di Amore

Andrea Di Stefano

Koop tickets
12130

Film

L'Ultima Notte di Amore

Andrea Di Stefano

Koop tickets
12131

Film

L'Ultima Notte di Amore

Andrea Di Stefano

Koop tickets
12132

Film

L'Ultima Notte di Amore

Andrea Di Stefano

Koop tickets

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. 

Wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

 Regisseur Andrea Di Stefano presenteert met zijn L'Ultima Notte Di Amore zijn allereerste Italiaanse film. Di Stefano, die eerder al The Informer (2019) en Escobar: Paradise Lost (2014) regisseerde en als acteur speelde in Life of Pi (2012) en Eat Pray Love (2010) zet met zijn nieuwe film een spannende en sfeervolle politiethriller neer.

Nederlands Dagblad ★★★★

“Een sfeervolle, spannende, sterk gespeelde en bespiegelende studie van karakters, keuzes en consequenties die een lans breekt voor de beproefde politie. En dat zonder zich te verliezen in een overvol scenario of te verdwalen in al te duistere krochten van de onderwereld.”

Trouw ★★★★

“Met Franco Amore boetseerde hij niet alleen een complex karakter, hij maakte zijn film ook op 35mm, en dat zie je. Milaan ziet er fantastisch uit in de donkere nacht. Geen computergedoe, maar een achtervolging op een echte snelweg met echte auto’s.”

Volkskrant ★★★

“Stijlvol portret van de laatste dagen uit het werkzame leven van agent Franco Amore, die zich na 35 onberispelijke dienstjaren in Milaan aan de vooravond van zijn pensioen tóch laat corrumperen."

Regie Andrea Di Stefano
Cast Pierfrancesco Favino, Linda Caridi
Land Italië
Jaar 2023
Duur 124 minuten
Taal Italiaans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer