14878

Literair

Marcel van Roosmalen

Totaal 3 - On Tour

Koop tickets

Als iemand zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor het met uitsterven bedreigde genre van de reportage, dan is het Marcel van Roosmalen wel. Want welke journalist trekt nog het veld in en komt terug met een ijzersterk verslag waarin ook persoonlijke observaties doorklinken?

Voor Totaal 3 - De vergeten reportages dook Van Roosmalen diep in zijn papieren archieven, want veel pareltjes bleken niet meer digitaal te bestaan. Met deze bundeling van zijn beste verloren gewaande reportages wordt de Totaal-trilogie afgerond. Ter gelegenheid daarvan doet Van Roosmalen een select aantal theaters aan.

In Totaal 3 On Tour wordt hij geïnterviewd door Roelof de Vries (Radio Romano), draagt hij voor uit eigen werk en beantwoordt hij vragen uit de zaal.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

de Volkskrant ★★★★

‘Bijna elke zin die Van Roosmalen schrijft is raak. Elke droge zin is een mengeling van irritatie, opstandigheid en berusting, en ook kregelig mededogen.’

NRC ★★★★

‘Soms is het alsof Marcel de kloof dicht tussen verslaggeverij en moderne poëzie. In drie zinnen meer zeggen dan waar menig collega een bladzijde voor nodig heeft, dat is het. Literaire journalistiek.'

Ook interessant voor jou

Thomas, Sacha en Jos
vr 31-05

Thomas, Sacha en Jos

André Manuel
za 09-11

André Manuel