5767

Cabaret

Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema

Dubbelprogramma!

Koop tickets
5640

Cabaret

Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema

Dubbelprogramma!

Koop tickets
4900

Cabaret

Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema

Dubbelprogramma!

Koop tickets
  • do 09-12
    20:30
    Theaterzaal
    € 17,50

Vanwege de nieuwe maatregelen gaat deze voorstelling niet door. We zoeken naar een nieuwe datum. Als er meer duidelijkheid is, informeren we alle bezoekers zo snel mogelijk per e-mail. 

In dit dubbelprogramma spelen Maarten Westra Hoekzema en Martijn Crins ieder een deel uit hun voorstelling, respectievelijk Toen eindelijk alles lukte en Mesthoop. Waar de een de woestijn van huiselijkheid en zijn antiburgerlijke jaren omsmeedt tot cabaret, poert de ander in de mesthoop van het bestaan en jongleert met zijn driften.

Over Martijn Crins
Martijn Crins (1984) wordt geboren in Leveroy, Limburg. Een duizend koppen tellend dorp tegen de Brabantse en Belgische grens. Kunst en cultuur zijn er in geen velden of wegen te bekennen, voetbalkantines en cafés zijn er de toevluchtsoorden. Eigenhandig moet hij zich een weg banen naar de beschaving. De met pijn en moeite voltooide mavo wordt hij aangenomen op de Academie voor Drama in Eindhoven. Hier wordt het podiumbeest in hem ontketend en ook weer enigszins afgericht. Het is op deze school dat hij docent en zijn latere regisseur Martijn Bouwman leert kennen. Deze ziet, als regisseur van onder anderen Theo Maassen en Ronald Goedemondt, het talent in hem en moedigt hem aan om cabaret te maken.

Cameretten Festival
Amper afgestudeerd en na twee keer met regisseur Bouwman in een repetitielokaal te hebben gezeten, wint Crins in 2009 uit het niets de Jury- en Publieksprijs op het Cameretten Festival.
Men is lovend: 'Overdonderende ontregelaar' (de Volkskrant), 'Hij heeft bravoure, hij provoceert en daagt uit' (Trouw) en: 'In zijn cabaretstijl klinken echo's van Wim Helsen, Theo Maassen en Hans Teeuwen' (NRC).  De winst komt te vroeg voor Crins. Hij heeft nog geen ervaring, de vuile meters zijn nog niet gemaakt, er is nog werk aan de winkel. Een flinke zoektocht volgt. Hij speelt voor verschillende theatergezelschappen, en op vrijwel alle theaterfestivals in Nederland en België. Zo speelde hij bijvoorbeeld de hoofdrol in de toneelbewerking van De Helaasheid der Dingen en op festivals als Oerol, De Parade, Festival Boulevard, Festival Aan Zee Oostende, Over 't IJ festival.

Mesthoop (try-out)
Na een onnavolgbare route, een zoektocht vol angsten, avonturen en verdwalingen, is hij eindelijk weer terug bij zijn grote liefde: cabaret. Op diverse (stand-up)podia werkt hij hard aan zijn eerste show Mesthoop. Hierin gaat Martijn Crins op zoek in de drek. Want daar is het te doen.

Over Maarten Westra Hoekzema
Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier die al jaren in België woont. Hij maakte verschillende theatervoorstellingen die steeds meer op cabaret begonnen te lijken en een steeds breder publiek bereikten. Als scenarist schreef hij in samenwerking met enkele kompanen de kinderserie Team Kwistenbiebel die dagelijks op de Belgische zender Ketnet werd uitgezonden. Deze ervaring maakt dat zijn voorstellingen zorgvuldig geconstrueerde verhalen zijn.

Tired of being young
Met zijn laatste show Tired of being young drong hij in België door tot de grote zalen en verkochten veel zalen in Nederland ook uit. Hij oogstte lovende kritieken in de Nederlandse en Vlaamse pers. Hij kreeg een contract bij het prestigieuze Belgische impresariaat Livecomedy, waarin ook Claudia de Breij, Hans Teeuwen en Micha Wertheim vertegenwoordigd zijn.

Toen eindelijk alles lukte 
In seizoen 2021-2022 speelt hij zijn nieuwe show Toen eindelijk alles lukte in Nederland en België. Over een man die altijd in zeven sloten tegelijk liep en voor wie plotseling alle dromen uitkomen. In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af: wanneer is een leven gelukt?

De pers over Maarten Westra Hoekzema
De Standaard ★★★★: ‘Een (h)eerlijke vertelling….’
Knack: ‘Fris en hartelijk theater met een angel.’
Cutting Edge: ‘Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel.’
Theaterkrant ★★★★: ‘Genieten van een guitige verteller.’
Cabaret.nl ★★★★: ‘Maarten is een geboren verteller. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch.'

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

NRC over Martijn

'In zijn cabaretstijl klinken echo's van Wim Helsen, Theo Maassen en Hans Teeuwen'

Cabaret.nl ★★★★ over Maarten

"Maarten is een geboren verteller. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch."

Trailer

Ook interessant voor jou

Arjan Kleton
do 21-04

Arjan Kleton

Pieter Jouke
vr 04-02

Pieter Jouke

Rene van Meurs
wo 09-02

Rene van Meurs