7171

Muziek

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman, Matangi Quartet

Stop de Tijd

Koop tickets
  • vr 27-01
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,00

Topmusici Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse en het Matangi Quartet maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman en visual artist Udo Prinsen een epische collagevoorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. Pure kamermuziek, elektronische melodieën, ontroerende gedichten en licht absurde klanken, omlijst met animaties. 

Topmusici Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse en Matangi Quartet maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman en visual artist Udo Prinsen een epische collagevoorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. 
 
Moeten we de race tegen de klok willen winnen? 
 
Stop de tijd is een concertante voorstelling met 6 musici, 1 dichteres en een toneelbeeld met verrassend licht en projecties. De songs bewegen zich van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Een combinatie van het alledaagse met het onwaarschijnlijke en absurde. 
 
Stop de tijd neemt je mee op reis door een beschouwende caleidoscoop aan melodieën, ritmes en geluiden. Er zijn songs gezongen vanuit wanhoop, overgave of juist euforie. De teksten van Vrouwkje Tuinman vormen een brug tussen het persoonlijke en het universele. Zo nu en dan bevriezen deze topmusici de tijd. Ieder einde herbergt een nieuw begin. 
 
Over het gezelschap: 
Margriet Sjoerdsma en Martin Fondse zijn beiden multi-instrumentalist. Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met A tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz Festival tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving  Sjoerdsma een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw. Alleskunner Martin Fondse componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en AskoSchönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Daarnaast is Fondse een veelgevraagd solo-artiest op piano en vibrandoneon. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won.  
 
Samen met het krachtige, inventieve Matangi Quartet verklanken zij in Stop de tijd de openhartige gedichten van Vrouwkje Tuinman. Sierlijke folk, klassieke muziek, jazz en pop komen samen. Letterlijk en figuurlijk tijdloos. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.
 

Foto Karen van Gilst
Telegraaf over Margriet Sjoerdsma

“Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.”

Over Martin Fondse

“Een bijzonder compliment ook aan de soms diep gelaagde arrangementen van Martin Fondse die het publiek op de punt van de stoel bracht: inspirerend, stimulerend, verwachtingsvol, evocatief, maar ook verpletterend, door merg en been gaand, nieuwe vergezichten ontvouwend.”

jury van De Grote Poëzieprijs 2020 over Vrouwkje Tuinman

“Deze gedichten zijn openhartig, soms licht absurdistisch. Niets meligs of pastelkleurigs. Niet makkelijk, wel toegankelijk. Nuchter, maar nergens onpersoonlijk of kil. Integendeel. Geen schoonschrijverij en juist dat levert de mooiste zinnen op. En troost, daar waar er eigenlijk geen beginnen aan is.”

Ook interessant voor jou

Club Classique | Abdelkader Benali
za 18-03

Club Classique | Abdelkader Benali

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel
vr 10-03

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel

Oukje den Hollander
za 11-03

Oukje den Hollander