9928

Film

Mascotte

Remy van Heugten

9929

Film

Mascotte

Remy van Heugten

9930

Film

Mascotte

Remy van Heugten

9931

Film

Mascotte

Remy van Heugten

Met zijn steeds radicaler wordende gedrag brengt tiener Jerry niet alleen zichzelf maar zijn hele familie in gevaar.

Jerry lijkt op het eerste gezicht een hele normale tiener. Hij woont met zijn alleenstaande moeder Abbey en jongere zus in een rustige kustplaats en helpt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar Jerry, die is geboren met een mismaakt gebit, voelt zich diep van binnen eenzaam en gefrustreerd. Hij zoekt daarvoor een uitlaatklep door deel te nemen aan illegale hooligangevechten. 

Wanneer Abbey, die hem altijd onvoorwaardelijke, maar ook overdadige liefde heeft gegeven, meer en meer loslaat, knapt er iets. Jerry’s gedrag wordt zo radicaal dat hij daarmee niet alleen zichzelf maar de stabiliteit van het hele gezin ontwricht. 

Mascotte is de tweede auteursfilm van Remy van Heugten die hoge ogen gooide met Gluckauf (vier Gouden Kalveren, waaronder Beste Regie en Beste Film). In Mascotte vertelt hij een indringend verhaal over de beklemmende relatie tussen een zoon en moeder in een disfunctioneel gezin, afgezet tegen een maatschappij waarin - aangejaagd door sociale media - krachten als geweld, pornografie en mannelijke dominantie de mensen in een ijzige greep houden.

Regie Remy van Heugten
Cast Maartje Remmers, Liam Jeans, Frederike van Oordt, Leopold Witte
Land Nederland
Jaar 2021
Duur 100 minuten
Taal Nederlands gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 02-02
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Rodeo
di 31-01

Rodeo