7357

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
9252

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
9254

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
9253

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
  • za 04-03
    20:30
    Theaterzaal
    € 19,50

Een fysieke theaterperformance die een ode brengt aan de kracht en kwetsbaarheid van mens-zijn.

Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn? 

In de indrukwekkende en fysieke theaterperformance Try Not To Know What You Know stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in, waarin ze zowel het verlangen als de afkeer naar heldendom onderzoeken. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue. Al spelend met martial arts, destructie, creatie en alles daar tussenin pogen ze zich te bevrijden uit het geconditioneerde lichaam waar geweld het lijkt te winnen van verbinding. In een voortdurende afwisseling tussen wel en niet in contact zijn met zichzelf en de ander, bouwen ze aftastend een universum waar ze met ongehoorde stemmen de beperkte beeldvorming binnenstebuiten keren. Wat willen zij bewegen in de wereld van nu?

Een ode aan een nieuwe, zoekende en falende vorm van heldendom in een indrukwekkende fysieke theaterperformance. 
 


A burning ritual of our bodies

FULL
ON
FIRE

Thankful tears
Of flames that cannot out

Set your life on fire. Seek those who fan your flames

One death but many heavens
 

 

Over Merel 
Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte met verschillende artiesten en gezelschappen en maakte in 2020 haar debuut als maker met haar succesvolle solo Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe won. Merel kantelt het mainstream genderrollen narratief en zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept & tekst: Merel Severs
Performers: Merel Severs & Milou van Duijnhoven
Eindregie: Khadija El Kharraz Alami
Vechtcoach: Geoffrey Thompson
Artistieke begeleiding en productie: Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost
Vormgeving: Richard John Jones
Lichtontwerp: Rob Daanen
Volkskrant ★★★★

‘...Tussen de ratelende kettingen weten de performers toch onze blik uit vastgeroeste boeien te bevrijden. Na haar nominatie voor de BNG Bank Theater Prijs 2022 voor haar sterke solo Let Me Tell You Something You Already Know, over stalkgedrag, neemt Severs nu met Duijnhoven wederom een belangrijk onderwerp stevig in de houdgreep.’

Theaterkrant

‘... Try not to know what you know biedt een uitdagende mozaïek van identiteiten en werkelijkheden die continu kruisverbanden met elkaar aangaan, die drijft op de chemie tussen twee ijzersterke performers.’

Ook interessant voor jou

Laura van Dolron
za 08-04

Laura van Dolron

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Sadettin K.
za 01-04

Sadettin K.