7357

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
7351

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
7354

Theater

Merel Severs

Try not to know what you know

Koop tickets
  • za 04-03
    20:30
    Theaterzaal
    € 19,50

Een fysieke theaterperformance die een ode brengt aan de kracht en kwetsbaarheid van (vergeten) heldendom.  

Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn? Dergelijke films tonen avontuurlijke en sterke mannen naast bloedmooie en sexy vrouwen en wekken zowel een groot verlangen (held te zijn) als een grote afkeer (tegen de beperkte beeldvorming) op.

In Try Not To Know What You Know stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in en onderzoeken zowel het verlangen als de afkeer. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue. Met een mix van Martial Arts, flarden teksten van onzichtbaar gebleven held(inn)en en ‘acts of heroïsm’ keren ze de beperkte beeldvorming binnenstebuiten en onderzoeken tegelijkertijd hun eigen verlangen om een held te zijn. Wat willen zij veranderen in de wereld van nu?  

Een ode aan een nieuwe, zoekende en falende vorm van heldendom in een indrukwekkende fysieke theaterperformance. 

Over Merel 
Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte met verschillende artiesten en gezelschappen en maakte in 2020 haar debuut als maker met haar succesvolle solo Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe won. Merel kantelt het mainstream genderrollen narratief en zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept & tekst: Merel Severs
Performers: Merel Severs & Milou van Duijnhoven
Eindregie: Khadija El Kharraz Alami
Vechtcoach: Geoffrey Thompson
Artistieke begeleiding en productie: Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost
Vormgeving: Richard John Jones
Lichtontwerp: Rob Daanen
Theaterkrant over Let me tell you something you already know

‘Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht.’

Ook interessant voor jou

Laura van Dolron
za 08-04

Laura van Dolron

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Sadettin K.
za 01-04

Sadettin K.