7218

Dans

Michael Rhebergen & Frank Mugisha

ROYALTY | the panic of memories

Koop tickets
  • vr 03-06
    20:30
    Theaterzaal
    € 12,50

Een voorstelling waarin dans, poëzie, muziek, fotografie en film samenkomen. De allereerste uitvoering van deze cross-culturele, multidisciplinaire voorstelling vindt plaats in MIMIK!

Mugisha Frank is een Rwandese-Oegandese multidisciplinaire artiest, die gebruikmaakt van dans, muziek, film en poëzie. Hij is getraind in moderne dans, breakdance en Afrikaanse traditionele dans, waarmee hij zijn eigen artistieke identiteit vormt.

Onafhankelijk documentairefotograaf Michael Rhebergen is twee keer voor een langere periode in Rwanda geweest om onderzoek te doen naar de invloed van het land zijn geschiedenis op de nieuwe generatie Rwandezen. Om meer inzichten te krijgen volgde Michael onder andere zes verschillende jongeren die in of na 1994 geboren zijn. Één van de jongeren die Michael volgde was danser en choreograaf Mugisha Frank, afkomstig uit hoofdstad Kigali. Mugisha Frank gelooft dat dans en beweging het lichaam kan helpen bij het begrijpen van een gedeelde geschiedenis en het individuele trauma dat daaruit voort kan vloeien. Hij is er van overtuigd dat hij pijn ervaart die niet van hemzelf is, maar dat het trauma via zijn moeder aan hem is doorgegeven. In zijn voorstelling Royalty geeft hij dit een fysieke vorm en een plek.

Als performer is Frank uitgeroepen tot een van de twintig meest talentvolle artiesten uit Afrika.

Michael Rhebergen is een Nederlandse documentairefotograaf en visueel onderzoeker wiens werk zich richt op mensenrechten, sociaal-culturele- of milieuvraagstukken. Hij heeft ervaring in meer dan dertig verschillende landen in onder andere Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. 

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Erven Witteveen
Stichting Wesselings van Bremen
Jeannette Hollaar Fonds

Het werk van Michael in Rwanda is ondersteund door:
Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten
Free Press Unlimited

Ook interessant voor jou

Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan
za 04-06

Ferhat Kaplan & Yeliz Dogan