7218

Dans

Michael Rhebergen & Frank Mugisha

Royalty meets the Panic of Memories

Koop tickets
  • za 13-05
    20:30
    Theaterzaal
    € 12,50

Een voorstelling waarin dans, poëzie, muziek, fotografie en film samenkomen. De première van deze cross-culturele, multidisciplinaire voorstelling vindt plaats in MIMIK!

Onafhankelijk documentairefotograaf Michael Rhebergen is vier keer voor een langere periode in Rwanda geweest om onderzoek te doen naar de invloed van het land zijn geschiedenis op de nieuwe generatie Rwandezen. Om daar meer inzicht in te krijgen volgde Michael onder andere zes verschillende jongeren die in of net na 1994 geboren zijn. Een van de jongeren die Michael volgde was danser en choreograaf Mugisha Frank, afkomstig uit hoofdstad Kigali. 

Mugisha Frank is een Rwandese-Oegandese multidisciplinaire artiest, die gebruikmaakt van dans, muziek, film en poëzie. Hij is getraind in moderne dans, breakdance en Afrikaanse traditionele dans, waarmee hij zijn eigen artistieke identiteit vormt. Frank gelooft dat dans en beweging het lichaam kan helpen bij het begrijpen van een gedeelde geschiedenis en het individuele trauma dat daaruit voort kan vloeien. Hij is ervan overtuigd dat hij pijn ervaart die niet van hemzelf is, maar dat het trauma via zijn moeder aan hem is doorgegeven. In zijn voorstelling Royalty geeft hij dit een fysieke vorm en een plek. Als performer is hij uitgeroepen tot een van de twintig meest talentvolle artiesten uit Afrika.

Samen brengen zij Royalty meets The Panic of Memories. 


Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
Productiehuis BRUT
Gemeente Deventer
Stichting Amarte Fonds

Het werk van Michael in Rwanda is ondersteund door:
Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten
Free Press Unlimited

 

Deze voorstelling is op 03-06-2022 ook in MIMIK vertoond als try-out. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar. 

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

NITE | Mart van Berckel
vr 10-03

NITE | Mart van Berckel

De Dansers
za 11-02

De Dansers

George & Eran producties
wo 08-03

George & Eran producties