7449

Junior

Midsland Oklahoma (8+)

Beumer & Drost

Koop tickets
 • za 28-01
  19:30
  Theaterzaal
  € 13,50
 • zo 29-01
  15:00
  Theaterzaal
  € 13,50

Midsland, Oklahoma is het bijna-waargebeurde verhaal van Boet Butterboer. Deze filmverzamelaar vertelt over zijn geschiedenis aan de hand van – door hemzelf – gemonteerde beelden. Boet, wiens ouders uit Midsland, Terschelling kwamen, werd zelf in het Amerikáánse Middelkerke geboren. Een stadje dat gesticht werd door één van zijn voorouders. 

Als er aan het leven van de vader van Boet een tragisch einde komt door een omvallende boom, vertrekt zijn moeder met Boet en zijn tweelingbroer Oak vanuit Amerika per schip naar haar geboorteplaats Midsland op Terschelling. Na een scheepsramp voltrekt zich een groot wonder! 

Het filmische plak- en knipwerk van Boet Butterboer leidt tot een zeer spannend, humoristisch en vooral ook aandoenlijk verhaal. De levendige vertelling, waar wensdroom en realiteit door elkaar heen lopen, mondt uit in een onverwachte climax als filmpersonages uit het doek het toneel opstappen.  

Het publiek wordt ondergedompeld in een zee van fantastische gebeurtenissen en meegezogen in Boet’s ongelooflijke levensverhaal. Van visserij tot goudkoorts. Van scheepjes in flessen tot cowboys te paard.  

Filmtheater van de aller, allerbovenste plank! 

Tekst en spel Peter Drost
regie Michael Helmerhorst
film en montage Henk Haselager

Ook interessant voor jou

Mister Anansi Vertelt (4+)
zo 13-11

Mister Anansi Vertelt (4+)

Zijlmakerij
za 25-02

Zijlmakerij