5120

Cinekid

Mijn ouders zijn gescheiden 9+

Cinekid

Koop tickets

Te zien in de herfstvakantie tijdens Cinekid

In vier verschillende jeugddocumentaires geven kinderen inzicht in hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. Het doel van deze serie is om kinderen van gescheiden ouders een stem te geven. We zien onder andere Din, Din is een twaalf jarige aanvallende middenvelder van voetbalclub Baardwijk in Waalwijk. Toen zijn ouders drie jaar geleden gingen scheiden werd alles plotseling anders. Maar Din bleef stil, hij is niet zo’n prater en laat liever zijn benen op het voetbalveld spreken. Hoe is het om gescheiden ouders te hebben? Waarmee worstelen kinderen van gescheiden ouders? En kunnen de kinderen zich hierin herkennen? Het kijken van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt hun blik op de wereld.

 

Vanaf Dat Moment Was Alles Anders Eef Hilgers                                                
Wat doe je als je leven plotseling op z'n kop staat? In de documentaire Vanaf Dat Moment Was Alles Anders gaan we met acht kinderen terug naar het moment waarop hun ouders vertelden dat ze gingen scheiden. In een witte studio geven de kinderen kleur aan hun gevoelens en gedachten op dat cruciale moment, en nemen ze ons mee in de persoonlijke rollercoaster waarin zij zomaar ineens belandden.

Scheids! Wissel! Tim van Gils                                                       
Din (12) is de midmid van voetbalclub VC Baardwijk uit Waalwijk. Drie jaar geleden gingen zijn ouders uit elkaar. Er volgde een periode vol onzekerheid, ruzie en onrust. Din bleef stil en praatte niet over zijn gevoelens. Nog steeds niet. Nog nooit heeft hij zijn ouders verteld hoe deze periode voor hem was. In de film Scheids! Wissel! zal Din met hulp van regisseur Tim, ook kind van gescheiden ouders en oud-voetballer, duidelijk maken wat er zich in zijn hoofd afspeelde toen zijn ouders gingen scheiden. Waar de woorden ontbreken, neemt de bal het over. Din is nou eenmaal niet zo’n prater, liever laat hij zijn voeten spreken.      

(Half) Gescheiden?! Nina de Vriendt          
Hoewel de ouders van de negenjarige Levin zijn gescheiden, gaan ze nog elk jaar gezamenlijk allen op vakantie. Dit zorgt voor verwarring bij Levin. Met de zomervakantie in het vooruitzicht besluit ze op onderzoek uit te gaan. Ze krijgt daarbij hulp van haar lievelingsdier: de wolf. Samen proberen ze erachter te komen wat het nou precies is: scheiden. En of haar ouders helemaal gescheiden zijn of misschien maar... half.              

Safiya The Movie Huibert van Wijk

De ouders van de 11 jarige Safiya zijn al jong uit elkaar gegaan maar ondanks het verdriet dat ze daarover heeft, is ze dankbaar dat ze in haar nieuwe, samengestelde gezin wél haar grote passie mag volgen: ze wil namelijk dolgraag actrice worden. Iets wat, zo zegt Safiya, van haar (strenge) vader nooit had gemogen. In ‘Safiya The Movie’ vertelt zij via een aantal korte fictie scènes haar eigen verhaal.

 

TIP! Doe mee met de gratis* workshops tijdens Cinekid in de herfstvakantie.

Filterfabriek 4+ maandag 18 oktober doorlopend tussen 10:00 en 16:00

(Game) Nour 4+ dinsdag 19, woensdag 20,donderdag 21 oktober tussen 10:00 en 16:00

Wandelen in je Eigen Tekening 3+ dinsdag 19 oktober doorlopend tussen 10:00 en 16:00

Makey Makey Muziekwezens 4+ donderdag 21 oktober. Start om 10:40, 11:25, 13.10 en 14.30

Makey Makey Muziekwezens 6+ donderdag 21 oktober. Start om 14.30

Sara's Mysteries 6+ maandag 18 oktober Start 13:00

Filterfabriek 7+ maandag 18 oktober doorlopend tussen 10:00 en 16:00

* gratis i.c.m. je filmkaartje. Ga je niet naar de film? Geen probleem. Je kunt een kaartje €2,50 kopen ter plekke bij de theaterzaal. 

Land Nederland
Jaar 2021

Agenda

 • wo 20-10
  15:00
  Filmzaal 2
  € 7,00
 • do 21-10
  16:00
  Filmzaal 3
  € 7,00
 • za 23-10
  15:00
  Filmzaal 2
  € 7,00

Ook interessant voor jou

Mijn Leven is een Circus 8+
do 21-10

Mijn Leven is een Circus 8+