2961

Muziek

Millennium Jazz Orchestra

Met gastsolist Ian Cleaver

3022

Muziek

Millennium Jazz Orchestra

Met gastsolist Ian Cleaver

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt eens in de twee maanden in MIMIK een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze keer is dat Ian Cleaver op trompet. 

Trompettist Ian Cleaver (1996) is één van de meest veelbelovende jonge jazzmusici van Nederlandse bodem. Opgroeiend in Amsterdam, kwam hij op jonge leeftijd al in contact met improviseren, en sinds zijn 16e treedt hij professioneel op met diverse groepen en bigbands, onder meer in het BIMHUIS, het Concertgebouw en op North Sea Jazz. In 2016 won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours en daarmee ook een studiereis naar New York en een optreden als gastsolist met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Sindsdien timmert Cleaver hard aan de weg en deelt hij het podium met o.a. Reginald Workman, Ack van Rooyen, John Engels, Eric Ineke, Dick Oatts, Jason Marsalis, Ben van Gelder, Jesse van Ruller, Benjamin Herman en Jasper Blom.

 

Jazzenzo

“De trompet mag in de handen van Cleaver weer klinken waarvoor hij ooit bedoeld was: om iedereen wakker te schudden. Een grote belofte voor de toekomst!”

Ack van Rooyen

“Met Ian heb ik opgetreden. Hij is voor in de twintig, maar als we spelen doet het leeftijdsverschil tussen ons er niet toe.”

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Joris Linssen & Caramba
vr 22-10

Joris Linssen & Caramba