3557

Muziek

Millennium Jazz Orchestra | februari

met gastsolist Tony Lakatos

Koop tickets
9855

Muziek

Millennium Jazz Orchestra | februari

met gastsolist Tony Lakatos

Koop tickets

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt eens in de twee maanden in MIMIK een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist.

De gastsolist van de maand feburari is tenorsaxofonist Tony Lakatos
Tony Lakatos is op tournee door heel Europa en stopt maar één keer in Nederland, in MIMIK dus! Bekijk hier zijn hele tourschema. 

Tony Lakatos is afkomstig uit de Lakatos-dynastie, een familie van bekende violisten en begon zijn muzikale ontwikkeling met vioolles. Op 17-jarige leeftijd wisselde hij naar de saxofoon. Tijdens zijn studie aan het Bartók-conservatorium begon hij met eigen bands op te treden. 

Sinds 1980 trad hij op in Duitsland in 1993 werd hij lid van de HR-bigband, waarmee hij in ongeveer 2008 als solist een dubbelalbum inspeelde met nieuwe arrangementen van Porgy and Bess.
Naast zijn bezigheid in de bigband trad hij verder op met eigen bands, waartoe o.a. Randy Brecker, George Mraz en Al Foster behoorden. Verder speelde hij o.a. met Kenny Wheeler, Art Farmer en Jasper van’t Hof.
 

 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Lokatos beschikt over een lumineus geluid met compacte verheffingen en telt als voortreffelijke ballade-vertolker. Hij was betrokken bij de opname van meer dan 280 lp's en cd's. Hij is de eerste Hongaarse muzikant, wiens platen de Gavin Report Top Tien van de Amerikaanse jazz-radiozender haalden.

 

9854