3557

Muziek

Millennium Jazz Orchestra | juni

Met Marjorie Barnes

Koop tickets
11249

Muziek

Millennium Jazz Orchestra | juni

Met Marjorie Barnes

Koop tickets
11250

Muziek

Millennium Jazz Orchestra | juni

Met Marjorie Barnes

Koop tickets

Het 18-koppige MJO werd opgericht in 1985 en staat vanaf het begin onder leiding van de energieke dirigent, componist en arrangeur Joan Reinders. Al bijna 30 jaar werkt het orkest, naast de vaste bezetting, met vooraanstaande gastsolisten.

Met Marjorie Barnes als gastsolist.

In het kader van haar vijftigjarige (!) carrière bundelen grande dame of jazz Marjorie Barnes en het Millennium Jazz Orchestra  hun krachten op het nieuwe album Both Sides Now bij ZenneZ Records. 

Het gekozen repertoire, met een knipoog naar het American Songbook, is divers met veel verschillende kleuren en variaties, waarbij Reinders de arrangementen een geheel eigen draai heeft gegeven en wordt aangevuld met prachtige verhalen en teksten die een tijdsbeeld schetsen van de jaren ’20 tot de jaren ’80.

Het album gaat over verschillende periodes in ‘t leven; verschillende verlangens, verschillende wensen, verschillende dromen - en verschillende teleurstellingen. Zoals we allemaal meemaken in het leven.

Het nieuwe album komt uit op 27 mei. Twee singles zijn al te luisteren via Spotify. Klik hier.

 

In de pauze van het concert staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

 

Marjorie Barnes

Marjorie is geboren en getogen in New York, waar ze in Broadway musicals als Hair, I Love My Wife en Dreamgirls zong. Daarna werd ze in Californië zangeres van de bekende groep The Fifth Dimension, waarmee ze in 1975 naar Nederland kwam. Barnes werkte met grote namen als Frank Sinatra, Lena Horne, Sammy Davis Jr. en Billy Eckstein; maar ook met jazz/funk trompettist Tom Browne, bassisten John Clayton en Marcus Miller, en drummer Mel Lewis.

Ze heeft een prachtige, volle stem en nam eerder het album Tenderly op, een eerbetoon aan haar grote voorbeeld Sarah Vaughan. Haar passie voor muziek vertaalt zich nu in een plaat die ze al heel lang wilde maken, met een klassieke jazz bigband.

Marjorie Barnes
Jazzflits mei 23

"De muzikanten leggen Marjorie in de watten met liefdevol spel. En dat verdient de vedette ook. Barnes’ stem vertoont na een halve eeuw zingen nog geen spoortje van slijtage. Integendeel. Haar instrument is gerijpt want, zoals ze zelf zegt: ‘I have lived a lot of life’. ‘Both Sides Now’ is smullen geblazen''

Jazzenzo april 23

“Both Sides Now is een van de meest ambitieuze en indrukwekkende jazzproducties die ooit in dit kikkerlandje is gemaakt. Een diepe buiging voor Marjorie Barnes, Joan Reinders en het Millennium Jazz Orchestra!”

Bekijk de trailer