8150

Theater

Mugmetdegoudentand

The Making of Soros de Musical

Koop tickets
10594

Theater

Mugmetdegoudentand

The Making of Soros de Musical

Koop tickets
10592

Theater

Mugmetdegoudentand

The Making of Soros de Musical

Koop tickets
10593

Theater

Mugmetdegoudentand

The Making of Soros de Musical

Koop tickets

The Making of Soros the Musical is een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. 

George Soros is een mysterieus en omstreden personage; self made man, speculant en filantroop. Maar ook een van de meest gehate en bedreigde mensen ter wereld, iemand die een wereld aan wantrouwen oproept. Moet hij aan het kruis of moeten we hem omarmen? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen in 'deze muscial'. 
Een vrolijke poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het (mogelijk) goede. En het kwade. Of allebei tegelijk. Waarbij in ieder geval af en toe iemand vol overgave in zingen uitbarst. Deze politieke activist - met meer geld dan hij kan tellen- wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen.

We zien ‘the making of’ van die musical, met Jasper Stoop (Mocro Maffia en Lenz) die af en toe de rol van Soros speelt in de te maken musical en Vincent van der Valk (o.a. Angels in America en Klem) die ‘de echte’ Soros speelt, met Lineke Rijkxman als regisseur van de musical.  Er wordt gezongen, er wordt gedanst en er wordt op het scherpst van de snede met elkaar gedebatteerd. 

The Making of Soros the Musical is de laatste grote productie van De Mug. Na 38 jaar houdt deze spraakmakende groep aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Zaterdag 29 april staat Mugmetdegoudentand helaas voor de allerlaatste keer in Deventer!

 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

 
Spel Lineke Rijxman, Vincent van der Valk en Jasper Stoop
Concept en script Lineke Rijxman
Volkskrant ★★★★

"The Making of Soros, the Musical van Mugmetdegoudentand is een ingenieuze voorstelling"

Theaterkrant

Sterker nog, wat een fantastische, intrigerende en ook nog geestige voorstelling is het geworden.

Telegraaf★★★★

De Mug neemt waardig afscheid met voorstelling over Soros