3559

Muziek

Nadja Filtzer

Mijn zwervend hart

Koop tickets
  • vr 06-05
    21:00
    Theaterzaal
    € 21,00

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet. Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden. Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt. Met zelfrelativering en humor laat Nadja, onder regie van Rob van de Meeberg, zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

Bij deze voorstelling zit een pauzedrankje inbegrepen.

Tekst, compositie, zang en spel Nadja Filtzer
Composities en piano Leo Bouwmeester
Accordeon Gert Wantenaar
Viool en zang Mirella Pirskanen
Regie Rob van de Meeberg
Het Parool

“Filtzer zet op indrukkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd.”

8 Weekly

“Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend.”

Ook interessant voor jou

Cameretten
za 07-05

Cameretten

Marike Jager & Martijn Bosman
za 21-05

Marike Jager & Martijn Bosman

Jan Rot
vr 29-04

Jan Rot