3519

Muziek

Niki Jacobs

Theodoraki's Mauthausen Cyclus

Koop tickets

Vanwege de verlengde lockdown kan deze voorstelling niet doorgaan. We zoeken naar een nieuwe datum. Zodra er meer duidelijkheid is, worden alle bezoekers via e-mail op de hoogte gesteld. 

De vertelling over kamp Mauthausen beslaat één van de zwartste pagina's van onze geschiedenis. Een verhaal over angst, pijn en lijden. Maar het is ook een verhaal over de liefde als overwinning op de dood. Samengebracht in de Mauthausen liederen. Niki Jacobs zingt Theodoraks' Mauthausen Cyclus. Een voorstelling die prikkelt, ontroert, troost en inspireert. 

Nederland leeft al meer dan 75 jaar in vrede en vrijheid en ter ere daarvan zingt Niki Jacobs Mikis Theodorakis' Mauthausen Cyclus. Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens het Jiddisch weer te laten klinken in Nederland en vér daarbuiten.

Samen met Ro Kraus, altviool, Ruud Breuls, trompet, Emile Visser, cello, en Peter van Os, accordeon, brengt zij een muzikale reis door de tijd. Met elkaar herdenken, bezingen en vieren we de prachtige Joodse en Jiddische cultuur. 

Bekijk hier de trailer

Ook interessant voor jou

Eric Vaarzon Morel
za 15-05

Eric Vaarzon Morel

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal
wo 26-05

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

Janne Schra
za 11-12

Janne Schra