12996

Theater

Nineties | Nic Bruckman

Afgelast

Koop tickets
12997

Theater

Nineties | Nic Bruckman

Afgelast

Koop tickets

Helaas kan deze  voorstelling niet doorgaan. Bezoekers zijn op de hoogte gebracht.

Het is de laatste dag van een gevangeniscipier. Wat gebeurt er eigenlijk in al die gevangenissen? En wat zegt het leven daarbinnen over ons daarbuiten?

"De gevangenis in Londen was met afstand de meest gewelddadige plaats waar ik ooit geweest ben. Maar het was ook een warm nest. De mensen waren hard. Maar ook grappig. En eerlijk. En ik hoop dat ik ze hiermee recht doe." 


Schrijver Nic Bruckman werkte als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van Londen. Daar ervaart hij de complexiteit van opgesloten zitten. Een gesloten wereld, waar het kwaad wordt opgeborgen en vrijheid wordt begrensd.

12998

Vast vertelt het verhaal van een cipier die in zijn denken probeert te breken met de rigiditeit van de gevangenis. 
Op TV zien we stoere mannen die ontsnappingspogingen plannen, of bad girls die elkaar de haren uittrekken op vrouwenvleugels. Maar hoe is het er nou echt, in die steeds vollere gevangenissen? En wat zegt het leven daarbinnen over ons daarbuiten?   

Hij houdt een wankelmoedige monoloog vol frustratie, bloed, geweld en verderf. Maar ook, ondanks alles, chemie en onbesloten intimiteit. 
Samen met Anne Maike Mertens en Yannick Noomen doet Nic Bruckman een poging om te ontsnappen aan een rechtlijnige wereld en een nieuw en veelvormig universum op te bouwen.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

12999
Tekst en concept Nic Bruckman
Regie en concept Anne Maike Mertens
Spel Yannick Noomen
Dramaturgie Han van Wieringen
Compositie Genevieve Muprhy en Nicolas Thayer
Scenografie Julian Maiwald
Techniek Marcel Jansen en HP Hulscher
Productie Barbara Reijs
Lichtontwerp Wout Panis, Julian Maiwald
Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, GrandTheatre Groningen, theater Walhalla, theater Bellevue, stichting Melanie, Fonds21 en BNGCultuurfonds
Het Parool

Vast toont een waanzinnige spanningsopbouw. Dat uit zich zowel in de sobere regie door Anne Maike Mertens, als in het scherpe spel van Noomen.

De Groene Amsterdammer

Een meeslepend gespeelde, indrukwekkend verbeelde toneelmonoloog (...) met een ijzingwekkende afloop.