10879

Film

No Dogs or Italians Allowed

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10880

Film

No Dogs or Italians Allowed

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10881

Film

No Dogs or Italians Allowed

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10882

Film

No Dogs or Italians Allowed

LAATSTE WEEK

Koop tickets
Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.

Boven op een berg, middenin in de Piëmont (Noord-Italië), ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Nu zijn alle huizen vervallen, maar een eeuw geleden woonden daar families met allemaal dezelfde achternaam. Zo ook de grootouders van regisseur Alain Ughetto. Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. 

Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan. 

Met behulp van een bijzonder speelse stop-motion animatiestijl, waarin hij af en toe letterlijk contact maakt met zijn grootmoeder, creëert Alain Ughetto een prachtige, ontroerende liefdesbrief aan zijn ouders en grootouders die hun hele leven met hun handen werkten. Ze konden alles maken wat ze zagen. Het zelfde doet de filmmaker nu. Met zijn handen brengt hij iedereen en alles tot leven. 

No Dogs or Italians Allowed is een warme, humorvolle ode aan zijn familie en een tijd die we bijna vergeten zijn. Die waarin vele Europeanen arm en ongeletterd waren en als (gast-)arbeiders probeerden wat van hun leven te maken. Een volkomen terechte winnaar van de European Film Award voor beste Animatiefilm van Europa.

De Volkskrant ★★★★

"No Dogs or Italians Allowed is een monumentje voor Italiaanse migranten in Frankrijk"

Trouw ★★★★

"Een artistiek meesterlijke vondst in een liefdevolle, bijzondere film"

NRC

“Enorm innemende familiekroniek”

Regie Alain Ughetto
Cast Ariane Ascaride
Land Frankrijk,Italië
Jaar 2022
Duur 70 minuten
Taal Frans, Italiaans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Inside Aut
za 30-09

Inside Aut