4759

Film

Nr. 10

Alex van Warmerdam

Koop tickets
4760

Film

Nr. 10

Alex van Warmerdam

Koop tickets
4761

Film

Nr. 10

Alex van Warmerdam

Koop tickets
4827

Film

Nr. 10

Alex van Warmerdam

Koop tickets

Laatste week! Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. De belangrijkste rollen in NR.10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

★★★★★ NRC

"Een prachtjubileum vol kantelmomenten en met een vileine patsboemfinale, een heel verfrissende film"

★★★★ Algemeen Dagblad

"Een onsamenhangende hutspot van ideeën, maar in Van Warmerdams universum heerst een soort interne logica waardoor alles toch met elkaar lijkt te rijmen."

★★★★ De Volkskrant

"In de wonderlijke tweede helft van Nr. 10 lijkt Van Warmerdam volkomen bevrijd. Filosofisch, zonder verlies aan humor"

Regie Alex van Warmerdam
Cast Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Pierre Bokma, Anniek Pheifer, Hans Kesting, Mandela Wee Wee, Dirk Böhling, Gene Bervoets
Land Nederland
Jaar 2020
Duur 100 minuten
Taal Nederlands gesproken
Kijkwijzer

Nr. 10