12681

Film

Nyad

Jimmy Chin

Koop tickets
12655

Film

Nyad

Jimmy Chin

Koop tickets
12656

Film

Nyad

Jimmy Chin

Koop tickets
12657

Film

Nyad

Jimmy Chin

Koop tickets
Nyad vertelt het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van atlete Diana Nyad. Op 60-jarige leeftijd streeft ze, met de hulp van haar beste vriendin en coach, naar het verwezenlijken van haar levenslange droom: een lange zwemtocht van Cuba naar Florida.

Nyad is een opmerkelijk waargebeurd verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en mentale overwinning. De film vertelt een meeslepend hoofdstuk uit het leven van topatlete Diana Nyad. Drie decennia nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, wil Diana (Annette Bening) op 60-jarige leeftijd de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. 

Met een afstand van 110 mijl ook wel de "Mount Everest" onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll (Jodie Foster) en een toegewijd zeilteam. 

De inspirerende en spannende film is het regiedebuut van de Academy Award-winnende documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). De film is gebaseerd op de memoires "Find a Way" van Diana Nyad.

Trouw ★★★

"Inspirerende ‘Nyad’ over de heroïsche zwemtocht van een bokkige boomer."

Regie Jimmy Chin
Cast Jodie Foster, Annette Bening
Land VS
Jaar 2023
Duur 120 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer