15085

Literair

Onias Landveld

Kunu

Koop tickets
15086

Literair

Onias Landveld

Kunu

Koop tickets
15087

Literair

Onias Landveld

Kunu

Koop tickets
15084

Literair

Onias Landveld

Kunu

Koop tickets
  • vr 15-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 19,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Animatie en live poëzie: acht teksten van oud stadsdichter van Tilburg, spokenwordartiest en theatermaker Onias Landveld vormen de leidraad om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven. Een strijd die wordt vormgegeven door de gevolgen van trans en intergenerationele overdracht. De humeurige Elegua, gespeeld door Onias, is een Afrikaanse Godheid die de kruispunten en wegen van de mensheid bewaakt. 
 

“Het probleem met mensen”, zegt Hij, “is dat ze vervloekt zijn. Zonder het te weten hebben ze een Kunu. Verblind als ze zijn door de daden van hun ouders en voorouders, zullen ze hun fouten blijven herhalen. En zolang ze dat niet begrijpen zullen ze nooit hun vicieuze cirkel doorbreken…”

Kunu is de tweede solovoorstelling van Onias Landveld, geregisseerd door Careline Peerwijk is het een eclectische voorstelling geworden met bekroonde animaties en muziek van o.a. Leeroy Molli en Hayzee (Zwart licht), Lady Shaynah (X-factor) en Vernon Chatlein. Kunu dwingt de kijker antwoord te vinden op deze vragen: Wat voor negatieve aspecten heeft jouw familielijn aan je doorgegeven waar je niet aan kan ontsnappen? Wat is daardoor de vloek die jou vasthoudt in je vicieuze cirkel?

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Onias Landveld

“In de Surinaamse Marron cultuur gelooft men dat je last kunt krijgen van ongewenste situaties door toedoen van je voorouders. Die vloeken zijn er in verschillende vormen en maten. Armoede, moeilijke familierelaties, interne en mentale strijd etc. Hoe kom je daaruit?"

Onias Landveld

"Kunu gaat in op menselijke lasten vanwege de gevolgen van familiedynamiek, ons sociaal leven, de hedendaagse effecten van historische slavernij, de ontsnapping van sektarische religie en de zoektocht naar identiteit. Maar het mooie van Kunu is dat het niet enkel een verhaal is voor de Afrikaanse diaspora maar juist een vertelling met raakvlakken voor alle culturen, waarin iedereen zich kan herkennen.”

Ook interessant voor jou

George & Eran
vr 11-10

George & Eran

Dilan Yurdakul | Likeminds
vr 08-11

Dilan Yurdakul | Likeminds

Raymi Sambo Maakt
za 17-05

Raymi Sambo Maakt