11246

Muziektheater

Orkater/De Nieuwkomers

Het nut van Edo Dompelmans

Koop tickets

Orkater/De Nieuwkomers presenteert Simme Wouters en Jasper Stoop met: Het nut van Edo Dompelmans - Een ode aan de vervangbare mens.
Een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. 

Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 

Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Spel en compositie Simme Wouters, Jasper Stoop en Radek Fedyk
Tekst Simme Wouters
eindregie Guy Clemens
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Decor en kostuum Lisanne Bovée
Volkskrant

★★★★★ "Het is een fenomenale ode aan alles wat er net zo goed niet had kunnen zijn, en daarom juist van waarde is: details, randvoorwaarden, kunst." 

Volkskrant

"Het nut van Edo Dompelmans is een ontroerende voorstelling, boordevol fijne kwinkslagen en mooie details."