15198

Theater

Orkater/De Nieuwkomers

UMA – Burning Sweetgrass

Koop tickets
  • do 13-02
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Hoe te leven met de dood?

Een beeldende en fysieke voorstelling met meerstemmige samenzang en opzwepende dans over de allesomvattende vraag: hoe kunnen we leven met de dood? 

Nieuwkomerscollectief UMA de strijd aan met het onvermijdelijke. Want hoewel ieder mens onverhoopt met de dood te maken krijgt, geven we in Nederland onze sterfelijkheid het liefst zo min mogelijk ruimte in ons leven. UMA gaat in Burning Sweetgrass dit grote onderwerp te lijf met meerstemmige samenzang en opzwepende dans, om zo een antwoord te vinden op de allesomvattende vraag: hoe kunnen we leven met de dood? 

Hakkelende gesprekken in de aula, gefluister bij de cake en koffie, een slideshow met foto’s waarbij niemand weet of hardop huilen gepast is; mensen gedragen zich zelden zo ongemakkelijk als op een begrafenis. Wat is de rijkdom of armoede van de rituelen die we hebben gecreëerd rondom de dood? Hoe verhoudt de ingetogen, soms humoristisch gekaderde Hollandse nuchterheid zich ten opzichte van andere culturen zoals de Creoolse en Indonesische? Waar ben je als je sterft en welke rol spelen de gestorvenen in de levens van de levenden? In een uiterst fysieke voorstelling die muzikaal geïnspireerd is door gamelan, orgelmuziek en Japanse reclametunes, neemt UMA het publiek mee op een reis naar de dood. 

Orkater/De Nieuwkomers
Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers worden jonge musici en theatermakers geselecteerd om hun ideeën om te zetten in muziektheaterproducties. 
UMA maakte in 2022 haar debuut binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/de Nieuwkomers met Oroonoko. Het muziektheatercollectief combineert sterk uiteenlopende muzikale genres; Engelse hofmuziek, Surinaamse kawina en elektronische beats en laat deze organisch in elkaar overvloeien.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Spel, zang, tekst, muziek Jamie Grant, Cripta Scheepers, Carmen van Mulier en Jimmi Hueting
Regie Joost van Hezik

Kostuums Sjo Schütt
NRC ★★★★ over de vorige voorstelling Oroonoko

“Hun spel is krachtig en loepzuiver”

De Volkskrant ★★★ over de vorige voorstelling Oroonoko

“UMA verbeeldt dat alles in kleurrijke scènes, met fraaie kostuums en een imponerende live soundscape van Jimmi Hueting”

Scènes over de vorige voorstelling Oroonoko

“Het jonge viertal toont lef met deze eigenzinnige enscenering”

Ook interessant voor jou

Emma Buysse & Luna Joosten
za 08-03

Emma Buysse & Luna Joosten

Orkater/De Nieuwkomers
do 13-02

Orkater/De Nieuwkomers

Stichting Lineke Rijxman & DE HOE
do 24-04

Stichting Lineke Rijxman & DE HOE