6110

Muziek

Oukje den Hollander

Idyllen

Deze voorstelling is helaas afgelast omdat Oukje haar stem kwijt is... De voorstelling zal volgend seizoen opnieuw op het programma staan, maar voor nu zullen alle kaarten worden teruggeboekt. Alle bezoekers ontvangen hierover zo snel mogelijk bericht van ons!  

In Idyllen, haar eerste avondvullende programma, gaat Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. 

Het liefste was ik klein, mijn hoofd als mandarijn in een schil van fel oranje handen om niet te hoeven zien waar mijn gebaren landen. Gegrepen door de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer heeft zangeres Oukje den Hollander - in samenwerking met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts – teksten uit zijn bundel ‘Idyllen’ en gedichten uit zijn verzameld werk ‘De man van vele manieren’ op muziek gezet.

Haar album ‘Idyllen’ werd lovend ontvangen. NRC bekroonde haar werk dat wordt vertolkt met een krachtige, beweeglijke stem die de emotie van het lied versterkt en de ademhaling van de tekst nauwgezet volgt, met vier sterren: ‘Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.’

In dit theatrale concert brengen Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts de nummers live, met een scala aan instrumenten. Oukje vertelt waarom deze gedichten haar zo raken, over haar contact met Ilja Pfeijffer en hoe de nummers tot stand gekomen zijn. Hoe te leven en lief te hebben in een steeds harder wordende wereld?

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Zang Oukje den Hollander
Slagwerk, toetsen, gitaar, basgitaar Marijn Korff de Gidts
Dagblad van het Noorden, Rudolf Nammensma

‘Met veel durf en nog meer fantasie (…) Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond. ‘

Villa d’Arte, René Seghers

‘Het is persoonlijk, heel direct, authentiek en puur.’

Luister