4083

Film

Petite Fille

Sébastien Lifshitz

4084

Film

Petite Fille

Sébastien Lifshitz

4085

Film

Petite Fille

Sébastien Lifshitz

4086

Film

Petite Fille

Sébastien Lifshitz

Laatste week! De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil.

Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit. Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender.

Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Volkskrant

★★★ “Een intiem portret, met de nodige aangrijpende momenten.”

De Filmkrant

“Empatisch en fluweelzacht toont Sébastien Lifshitz de worstelingen van de jonge Sasha.”

Trouw

★★★★ “Wat een mooi, ontroerend verhaal.”

Regie Sébastien Lifshitz
Land Frankrijk
Jaar 2020
Duur 85 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer