3522

Junior

Phion

Hans & Grietje (4+)

Koop tickets
3697

Junior

Phion

Hans & Grietje (4+)

Koop tickets
 • zo 20-06
  13:00
  Theaterzaal
  € 10,00
 • zo 20-06
  15:00
  Theaterzaal
  € 10,00

Met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes zingen en vertellen Hans en Grietje, samen met vijf houtblazers, over hun avonturen in het grote bos. Alle kinderen mogen meezingen en dansen op de vrolijke klanken van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn!

Zing en dans mee met de houtblazers! Wat een vrolijk familieconcert! Vijf houtblazers van Phion en twee acteurs vertellen het beroemde sprookje van Hans en Grietje. Een spannend verhaal vol bekende kinderliedjes en volkswijsjes. Met een kleurrijk en vrolijk decor van kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven. En soms zelfs zo dichtbij, dat je het bijna aan kunt raken…

Een feest vol fantasie en verbeelding voor jong en oud. Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden of gedroomd van een huis van snoep? Het familieconcert Hans en Grietje is gebaseerd op de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Humperdinck.

Samen met de Nederlandse Reisopera, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion is dit feestelijke en vrolijke kinderconcert ontstaan.

Tekst Jibbe Willems
Regie Anne Slothouwer
Decor / enscenering Cyntia Borst

Ook interessant voor jou

Bovenste Knoopje Open
zo 14-11

Bovenste Knoopje Open