14511

Film

Photophobia

Met een optreden van Oleg Lysenko

Koop tickets
14512

Film

Photophobia

Met een optreden van Oleg Lysenko

Koop tickets

Movies that Matter (MtM) heeft als doel om spraakmakende films en documentaires te tonen waarbij maatschappelijke kwesties en mensenrechten centraal staan. 

Op een koude ochtend in februari arriveren de 12-jarige Niki en zijn familie bij het Kharkiv metrostation. Dit wordt hun schuilplaats voor de oorlog die buiten woedt.

Voor Niki’s familie is daglicht synoniem aan gevaar, en de jongen leeft in het neonlicht van het metrostation, niet in staat om de schuilplaats te verlaten. Oneindig dwalend langs de legen metro’s en volle perrons, ontmoet hij Vika (11) en een nieuwe wereld gaat voor hem open. Terwijl ze steeds hechter worden vinden de kinderen de moed om de zon op te zoeken. Photophobia is de openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2024.

Voorafgaand aan de film zal Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) de Goelag Suite spelen. Hij volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Sinds de Russische invasie in Oekraïne heeft Oleg al meer dan honderd benefietconcerten gegeven om geld in te zamelen voor ambulances en andere medische hulpgoederen.

Let op: De film is alleen met Engelse ondertiteling.

Regie Ivan Ostrochovský en Pavol Pekar?ík
Jaar 2023
Duur 71 minuten

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 18-06

Sneak Preview