11024

Literair

Poëziefestival DichterBij 1 | Wintertuin en cinepoems

Wintertuin

Koop tickets
11509

Literair

Poëziefestival DichterBij 1 | Wintertuin en cinepoems

Wintertuin

Koop tickets
  • za 24-06
    16:00
    Theaterzaal
    € 12,50
DICHTERBIJ 1

Een poëzieperformance over kraaien en dode en levende dichters met Daan Doesborgh, Guy Corneille en Yentl van Stokkum.

DICHTERBIJ 1

In Cinepoems werken vier dichters en vier videokunstenaars samen aan vier gloednieuwe korte poëtische films.

Wintertuin presenteert : Ik zeg kraai en Cinepoems.

 

Ik zeg Kraai is een poëzieperformance over kraaien en dode en levende dichters.  Voor de vertaling van Ted Hughes' Crow dompelde dichter Daan Doesborgh zich tien jaar onder in een wereld van zwarte veren, heides en hopeloze veldslagen. Binnen de dichtbundel Ik zeg Emily laat Yentl van Stokkum de geest van Emily Brontë bezit van zich nemen, met als uitkomst stormachtige en bezwerende poëzie.    

In Ik zeg Kraai komen deze dichters bij elkaar in een lyrische, poëtische performance, muzikaal ondersteund door de meest kraaiachtige artiest van de Lage Landen, multitalent Guy Corneille. Ik zeg Kraai bestaat voor iedereen die houdt van kraaien, poëzie, muziek, woeste landschappen, liefde, zwarte veren, Ted Hughes en Emily Brontë.  Concept en uitvoering: Daan Doesborgh, Guy Corneille en Yentl van Stokkum.

Cinepoems (Nieuwe Gronden) is een project van Wintertuin dat film en poëzie met elkaar combineert. Vernoemd naar de geëngageerde film van Nijmeegse filmmaker Joris Ivens, werkten vier dichters en vier videokunstenaars in dit project samen aan vier gloednieuwe korte poëtische films of ‘cinepoems’.  Aan de cinepoems werkten de volgende duo's mee: Anne Ballon & Sam Theunissen, Rients Pieters & Francesca Birlogeanu, Melody Sigmond & Thom Wijenberg en Maïra Rachmadiev & Merlijn Huntjens.

TIP: koop kaarten voor alle drie de voorstellingen en krijg 7,50 euro korting!

PROGRAMMA BUITEN
Vanaf 12:00 uur is er een doorlopend, gratis programma te zien op het terras van MIMIK gepresenteerd door Teddy Tops en Laurens van de Linde. Verschillende dichters dragen op verrassende plekken vanuit de hoogte voor uit eigen werk. Met o.a. Steff Geelen en Dean Bowen

Meer DichterBij voorstellingen

Poëziefestival DichterBij 2 | DichterBij Splinter
za 24-06

Poëziefestival DichterBij 2 | DichterBij Splinter

Poëziefestival DichterBij 3 | BOYBAND
za 24-06

Poëziefestival DichterBij 3 | BOYBAND

11509

Poëziefestival DichterBij

Lees meer over DichterBij

Klik hier

Poëziefestival DichterBij