4137

Film

Quo Vadis, Aida?

Jasmila Žbani?

Koop tickets
4138

Film

Quo Vadis, Aida?

Jasmila Žbani?

Koop tickets
4139

Film

Quo Vadis, Aida?

Jasmila Žbani?

Koop tickets

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbani? (GRBAVICA, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutchbatters.

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.

Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. 'Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,' aldus Variety.

Regie Jasmila Žbani?
Cast Jasna ?uri?i?, Boris Isakovi?, Raymond Thiry, Sanne den Hartogh, Job Raaijmakers, Joes Brauers
Land Nederland,Bosnië
Jaar 2020
Duur 102 minuten
Taal Servo-KroatischBosnischNederlands gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 01-07
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Gunda
di 22-06

Gunda

Shadow Game
ma 28-06

Shadow Game

Tina
do 01-07

Tina