15254

Theater

Raymi Sambo Maakt

Anton de Kom, mijn vader

Koop tickets
  • za 17-05
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Anton de Kom: vrijheidsstrijder en verzetsheld. De geboren Surinamer streed tegen koloniaal Nederland. Toen hij verbannen werd naar Nederland streed hij tegen Nazi Duitsland. Dat moest hij met de dood bekopen. 

 

Hoe verloopt het leven van zijn enige dochter, Judith de Kom (gespeeld door Urmie Plein, Colombina winnares Ik zeg toch sorry)? Als haar vader wordt opgepakt in 1944 is zij dertien jaar. Van haar moeder leert ze de kunst van eindeloos wachten op de terugkeer van haar vader. Vijftien jaar na de oorlog wordt zijn lichaam gevonden in een massagraf in Sandbostel. Ze herleest het vers dat hij in 1940  in haar po√ęziealbum schreef en herinnert zich dat ze er toen niets van begreep. Nu is dit gedicht het startpunt voor een levenslange zoektocht naar de man die haar vader was. Ze praat over haar eigen herinneringen die vervlochten zijn geraakt met herinneringen van anderen.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Spel Urmie Plein
Muziek Walter Muringen
Regie Raymi Sambo
Tekst Noraly Beyer
Tekstbijdrage Judith Allard-De Kom
Met dank aan Stichting Julius Leeft

Ook interessant voor jou

George & Eran
vr 11-10

George & Eran

Onias Landveld
vr 15-11

Onias Landveld

Firma Draaijer & DeVries
do 13-03

Firma Draaijer & DeVries